KEMIJÄRVEN SEURAKUNNAN RIPPIKOULUT 2016


Tervetuloa rippikouluun 2017!

Sinä, vuonna 2002 syntynyt (tai vanhempi, jos et vielä ole riparia käynyt!) nuori, olet vuorossa, kun vuoden 2017 rippikouluihin ilmoittaudutaan nyt. Palautathan ilmoittautumislomakkeen tarvittavilla tiedoilla joko uskonnonopettajalle tai kirkkoherranvirastoon 23.9.2016 mennessä. Täytä huoltajan kanssa. Ilmoittautumiskaavake löytyy myös nettisivuiltamme ja sen tai sen tiedot voi palauttaa myös sähköpostilla virastoon: tellervo.heikkila@evl.fi  


Myöhemmin ilmoittautuneilla on mahdollisuus päästä vain siihen ryhmään, josta löytyy tilaa. Rippikouluun voit ilmoittautua riippumatta siitä, oletko kirkon jäsen vai et. Uuden rippikoulun aloitus on torstaina 29.9.2016 Hillatien koululla. Legendaarinen gospelkokoonpano Pro Fide täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja yhtyeen konsertti alkaa Hillatien koulun salissa klo 19.  Silloin kerrotaan alustava ryhmäjako ja konsertista saa myös ensimmäisen merkinnän tilaisuudessa jaettavaan rippikouluvihkoseen. Samalla kertaa voi myös ilmoittautua mukaan marraskuun Maata näkyvissä –retkelle.

Vuonna 2017 Kemijärven seurakunnassa on tarkoitus ikäluokan koon vuoksi pitää kaksi rippikoululeiriä Ailangan leirikeskuksessa. Jos poikkeussyistä et voi osallistua leirillä pidettävään rippikouluun, tarjotaan myös mahdollisuutta päivärippikouluun kesän alussa. Erityiset, painavat perusteet, omaan ryhmävalintaan kannattaa muutenkin kirjoittaa ilmoittautumiskaavakkeeseen.

Rippikouluun kuuluu alkujaksona lokakuussa pidettävä lauantain ja sunnuntain opetuskokonaisuus. Ryhmä kokoontuu lauantaina klo 13 nuorisotalolle. Kolmen opetusjakson jälkeen on välipala, ja päivä jatkuu vielä klo 19 alkavaan nuorteniltaan. Seuraavana aamuna ryhmä kokoontuu klo 9.50 kirkkoon klo 10 alkavaan messuun. Mikäli valitsemasi leirin alkujakso ei sovi omaan kalenteriisi, voit korvata sen tulemalla toisen ryhmän aloitusjaksoon. Mahdolliset päivärippikoululaiset voivat valita jommankumman aloitusjakson. Pidä huoli, että pääset paikalle, sillä alkujakso on erittäin tärkeä osa rippikoulun kokonaisuudesta.

Leiririppikoulun hinta Kemijärven seurakunnassa on varsinaisesti ruokamaksu, ensi vuoden hinta lienee 80 euroa. Jos hinta tuntuu ylivoimaiselta, kannattaa kääntyä seurakunnan puoleen, asiasta voidaan aina neuvotella.
HUOM! Jos käyt rippikoulusi jossain muualla kuin Kemijärvellä, sinulta edellytetään kuitenkin tutustumista oman seurakuntasi toimintaan. Täytä siis siinäkin tapauksessa ilmoittautumiskaavake, jotta saat seurakuntayhteysosion merkintöjen keräysvihkon.

Täytä ilmoittautumislomake yhdessä vanhempien tai muun huoltajan kanssa.

Rippikoululaisten vanhemmat tai huoltajat (myös isovanhemmat ja kummit tervetulleita!) kutsutaan VANHEMPAINILTAAN srk-talolle 5.10.2016 klo 19.

Rippikouluterveisin, Aki Lautamo, P. 040 7457467, aki.lautamo@evl.fi
Kirkkoherra Pentti Tepsa, P. 040 5546459, pentti.tepsa@evl.fi